Huish. regelement

KLAVERJASVERENIGING ” DE WATERLANDERS ”

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 21 februari 2017 herzien.

Er wordt in competitieverband gespeeld op de dinsdagavonden vanaf de eerste dinsdag in de maand september tot in principe de laatste dinsdagavond in de maand mei van ieder jaar. Als wettelijke feestdagen op de dinsdag vallen wordt er niet gekaart.

In de maanden juni t/m augustus wordt op de dinsdagavonden een niet competitie gebonden Zomeravondinstuif gehouden, waaraan ook “Niet-leden” kunnen deelnemen.

Aanvang van de kaartavond : acht uur precies.

Inschrijven                           : tussen half acht en kwart voor acht.

Spelregels                            : bepaalt het bestuur.

Inschrijfgeld                        : wordt vastgelegd tijdens de algemene ledenvergadering.

Er wordt gespeeld volgens het spelreglement van de Klaverjasvereniging de Waterlanders( zie bijlage ). Bij verschil van mening beslist de wedstrijdleider.

Bij een zitbeurt worden 1650 punten geschreven. Zitbeurten van de leden, worden op een lijst door het bestuur bijgehouden. Op verzoek van het bestuur is men verplicht mee te werken aan een eventuele zitbeurt.

Bij het spelen met drie leden aan een vaste tafel (het zgn boeken) worden er per ronde 150 punten extra geschreven. De 150 extra roempunten wordt niet gegeven omdat er weinig roem valt ,maar omdat je maar 5 x kan vragen ipv 8x .

Als er met een boekje gespeeld wordt en er wordt per ronde gewisseld, dan wordt er niet bij de 16e beurt geboerd, maar krijgen alle drie de boekers 81punten. Op de boeklijst staan de leden, die zich hebben opgegeven om te boeken, zowel 1 ronde als 3 ronden.

Bij afwezigheid op een competitieavond wordt 4250 punten voor die avond genoteerd, men blijft wel het inschrijfgeld ook bij afwezigheid verschuldigd.

Als men langer dan vier competitieavonden zonder opgaaf van reden wegblijft, kan het lidmaatschap worden geschrapt.

Bij het clubkampioenschap van Nederland worden door de vereniging maximaal 16 leden afgevaardigd, de inschrijfkosten hiervoor draagt de vereniging.

Informatie ( Toernooidata etc. ) ligt elke week ter inzage op de bestuurstafel.

Indien er vragen of problemen zijn, dient U zich te wenden tot het bestuur.

Huishoudelijke aandachtspunten:

a) Binnen roken in het wijkcentrum is ivm brandgevaar NIET toegestaan.

b)   De verwarmingsthermostaat mag alleen door leden van de Vogelvereniging of door de voorzitter (of diens vervanger) van onze Klaverjasvereniging worden bediend.

c)    Graag toernooi afmeldingen zoveel mogelijk één of twee dagen van tevoren doorgeven. De indeling en het herschikken van tafels vergt vrij veel werk.

d)   Indien leden eerder op de dag/avond van het klaverjassen vertrekken, blijven de gewonnen VVE bonnen op de persoon staan en worden bij een volgend bezoek uitgereikt.

Indien mogelijk bij verhindering èèn van de leden de boodschap door laten geven, of via   onderstaande telefoonnummers bellen.

Telefoonnummers van de huidige bestuursleden:

Hans Spanjersberg                      06-20116876

Johan van der Wal                       0181-614162