In dit hoofdstuk kunt u de notulen terugvinden van de jaarlijkse ledenvergadering

Notulen algemene ledenvergadering van 20 februari 2018

Locatie:                 Vogelvereniging Spijkenisse EO, Maaswijkweg 10, aanvang 19.30 uur

Aanwezig:             57 van de leden 64 leden (89 %).

01: Opening

Vaststellen van deze agenda

02: Notulen van de vorige leden jaarvergadering 21 februari 2017

Goedgekeurd.

03: Ingekomen en uitgaande stukken (insturen mogelijk tot uiterlijk

Dinsdag 13 februari)

Geen.

04: Jaarverslag 2017 van de secretaris

Akkoord.

05: Financieel jaarverslag 2017 van de penningmeester

Akkoord kascommissie (Rob van Vuuren en Coby van Geenen, reserve Hans Beunk)

06: Verkiezing kascontrole commissie

Coby van Geene en Hans Beunk. Reserve: John Westerman.

07: Begroting 2017 door de penningmeester

Akkoord.

08: Verkiezing bestuursleden

Penningmeester: Johan van der Wal; Secretaris: Jan van den Bos;

Algemeen bestuurslid: Ger van de Veerdonk.

Toekomstig rooster:

09: Vaststelling toernooi data 2018

Nieuwjaars toernooi                      14   januari

Waterlanders toernooi                  11   februari

Lente toernooi                                18    maart

Einde competitie toernooi                        22    april

Herfst toernooi                               16    september

Rijnmond toernooi                         14   oktober

Nissewaard toernooi                     11    november

Feestdagen toernooi                     16   december

10: Vaststellen verhoging inschrijfkosten toernooien en competitieavonden

Geen noodzaak voor verhogingen zolang er voldoende leden en inschrijvingen voor de toernooien zijn.

11: Vaststellen datum afsluiting competitie 2017/2018

Laatste competitie klaverjasavond: 29 mei.

Jaarafsluiting (feestavond) met prijsuitreiking op zaterdag 9 juni.

Op 30 mei wordt de competitie eindstand 2017/2018 opgemaakt.

12: Voorstel aanpassing spelregels van 21 februari 2017

Onder “spelregels” staat de volgende tekst:

De gever schudt de kaarten minimaal drie maal.

Men is verplicht zelf af te nemen. Hierbij dient men minimaal zes kaarten van de stapel te nemen.

Dit aanvullen met: Ook dient men minimaal zes kaarten op de tafel te laten liggen.

Onder “spelregels” staat de volgende tekst.

Bij de tekst “Aanvullend NKU regels zijn op de toernooidagen van toepassing”, aanvullen met het volgende:

Bij het afnemen van de kaarten ben je verplicht het aan de volgende speler aan te bieden. Wil hij/zij hiervan geen gebruik maken, dan ben je zelf verplicht om af te nemen.

13: Rondvraag

Jaco Kort: Is het mogelijk om de leden van de Waterlanders bij de toernooien een vaste tafel te geven en de gasten te laten lopen? Daardoor kom je minder vaak tegen de eigen leden te spelen wat nu wel vaak het geval is.

Antwoord: Bij de gasten zijn er ieder toernooi een aantal die vanwege hun fysieke gesteldheid een vaste tafel nodig hebben of er om vragen bij het inschrijven. De eigen leden de vaste tafels geven gaat dus niet lukken.

14: Sluiting

19.45 uur.